Een ZWEMVIJVER in uw eigen tuin biedt u PUUR zwemplezier!

ZWEMVIJVERS

Een zwemvijver wordt perfect geïntegreerd in het tuingebeuren, oogt het hele jaar door mooi en is uiterst onderhoudsvriendelijk.

Werking

Het filteren van de zwemvijver gebeurt op een biologische manier (filterbed), in combinatie met een filter. Het filterbed wordt door een wal onder water gescheiden van het zwemgedeelte en tot de rand gevuld met een poreus vulkanisch gesteente (lava). In deze zone worden waterplanten aangeplant die voor het ecologisch evenwicht en voor de helderheid van het water moeten zorgen. Speciaal hiervoor worden planten geselecteerd die veel zuurstof aanmaken en een sterk uitgroeiende wortelstructuur hebben (vb irissen). Voor het realiseren van de waterdichtheid opteren wij voor folie in synthetisch rubber (EPDM). Dit is een speciale rubberfolie voor vijvertoepassingen, getest op zuiverheid en milieuvriendelijkheid. Rubberfolie voelt immers aangenaam aan tegen de huid en trekt bovendien door zijn zwarte kleur de zonnewarmte aan en heeft een uitzonderlijke lange levensduur.

Filteren van de zwemvijver

Integratie

Qua vormgeving en afwerking zijn er tal van mogelijkheden: rechthoekig, rond, formeel, informeel,… Elk technisch detail kan zonder problemen gecamoufleerd worden.

Men kan de zwemvijver combineren met warme materialen zoals houten terrassen, vlonders en natuurstenen. Een zwemvijver kan chique grandeur uitstralen maar kan ook sober zijn. Alles hangt af van de tuin en zijn eigenaar.

Verwarmen

Kan u het water van u zwemvijver verwarmen? Absoluut! Warmtepompen garanderen een ideaal rendement en een zeer zuinige werking bij alle temperaturen.

De warmte van de buitenlucht wordt geabsorbeerd en overgedragen aan het vijverwater. Voor elke gebruikte kW door de warmtepomp wordt 4 tot 5 kW afgegeven aan de vijver.

Ze zijn gebruiksvriendelijk dankzij de digitale thermostaat, waarmee u de temperatuur van uw zwembad op de graad nauwkeurig kan aflezen en instellen.

Zwemmen tussen de vissen?

Een beperkt aantal vissen zoals goudwindes, goudrietvoorn en koi’s mogen uitgezet worden in een zwemvijver. Deze vissen bevuilen het water minimaal. De Japanse Koi’s vinden het heerlijk om met mensen in contact te komen en u kan rustig met ze samen zwemmen. Of u al dan niet vissen wenst in uw zwemvijver beslist u best tijdig want dan wordt er gewerkt met een filtersysteem dat ook geschikt is voor Koi’s.

Bouwaanvraag

De Vlaamse regering heeft, op voorstel van de minister van ruimtelijke ordening, op 16 juni 2010 beslist dat niet overdekte constructies zoals ecologische zwemvijvers voortaan vallen onder de zogenaamde kleine werken, wat betekent dat ze kunnen aangelegd worden zonder dat er een meldingsplicht is. De maximale grootte van een zwemvijver zonder meldingsplicht bedraagt 80m².